Διορίστε «αρμοστή» να κυβερνήσει στιβαρά τη χώρα

Σχολιάστε

27 Ιανουαρίου , 2012 από Hountas


Στη συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel ο Φόλκερ Κάουντερ πρόεδρος της κοιν οβουλευτικής ομάδας της χριστιανικής Ένωσης της Γερμανίας δήλωσε προκλητικά ότι μία από τις λύσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν να διοριστεί Ευρωπαίος «αρμοστής» ο οποίος θα κυβερνά στιβαρά τη χώρα. Η συγκεκριμένη απαράδεκτη δήλωση δείχνει το εύρος των εναλλακτικών που επεξεργάζονται στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κρίση.

«Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη (…) Όμως αν η Ελλάδα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό» δήλωσε στη συνέντευξη του ο κ. Κάουντερ τονίζοντας ότι «η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί» αφού κατά την εκτίμηση του πολύ λίγα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα κατά τα δύο τελευταία χρόνια που αντιμετωπίζει μια ανευ προηγουμένου δημοσιονομική κρίση.

«Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Λεφτά θα υπάρξουν μόνο εάν κυβερνηθεί στιβαρά η χώρα – στην ανάγκη μέχρι και από Αρμοστή που θα διοριστεί από την ΕΕ ή από τις ευρωπαϊκές χώρες» και πρόσθεσε «Μόνο πολύ λίγα πράγματα έχουν βελτιωθεί ουσιωδώς στην Ελλάδα, παρά τα πακέτα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ»

«Η Eλλάδα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα», συμπεραίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης και καταλήγει: «Το να τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία θα ήταν σκληρό μέτρο (…) αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες να συμφιλιώνονταν τελικά με την ιδέα. Δεν γίνεται μόνο να πληρώνουμε χωρίς να αλλάζει τίποτα»

Διορίστε «αρμοστή» να κυβερνήσει στιβαρά τη χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: