Οι Anonymous αποκαλύπτουν 2.5 GB δεδομένων από e-mail παιδόφιλου Ιταλού ιερέα!

Σχολιάστε

13 Σεπτεμβρίου , 2012 από Hountas


Τον Ιούλιο του 2012 η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν καθολικό ιερέα με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε και πιθανόν κακοποίησε ένα ανήλικο κορίτσι. Ο Don Giacomo Ruggeri, 43 ετών, παύθηκε αμέσως από τα ιερατικά του καθήκοντα ενώ η αστυνομία εισέβαλε σπίτι του κατάσχοντας τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων.

Hackers, υποστηρικτές των Anonymous, ανάρτησαν στο Internet μια σειρά από έγγραφα και δεδομένα που περιλαμβάνουν περισσότερα από 2GB μηνυμάτων που έλαβε και απέστειλε ο καθολικός ιερέας.


«Η ιστορία του Don Giacomo Ruggeri είναι άλλη απόδειξη του πώς οι ίδιοι οι εκπρόσωποί σας υπονομεύουν τις αρχές που θα έπρεπε να εμπνέουν. Με υποκινούμενο μίσος αποδίδετε στίγμα προς όποιον παρουσιάζει σεξουαλικό προσανατολισμό διαφορετικό από αυτό που εσείς αποκαλείτε» φυσιολογικό «, σύμφωνα με το μοντέλο της πατριαρχικής κοινωνίας και τις διακρίσεις που αυτή επιβάλει. Το μόνο πραγματικά «μη φυσιολογικό» είναι το αηδιαστικό σας modus operandi σας. Η απληστία σας, η απληστία σας μόλις δημοσιεύτηκε. «, δήλωσαν χαρακτηριστικά οι χακτιβιστές Anonymous στο μήνυμά τους σχετικά με την επίθεση, στρεφόμενοι σαφώς εναντίον των εκπροσώπων της Ιταλικής εκκλησίας.


 Στο τέλος της ανακοίνωσης οι Anonymous δημοσιεύουν συνδέσμους όπου ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το περιεχόμενο των e-mails του παιδόφιλου ιερέα. Δείτε τους συνδέσμους παρακάτω:

2.5 GB Gmail Data:
http://depositfiles.com/files/sadba76ms
http://depositfiles.com/files/pqjxyi8vk
http://depositfiles.com/files/bcq1d1lmw
http://depositfiles.com/files/55uabp2f6
http://depositfiles.com/files/loe2cxjkt
http://depositfiles.com/files/sc7jppwxy
http://depositfiles.com/files/n8jiyuumz
http://depositfiles.com/files/fkk6gd7ug
http://depositfiles.com/files/gfe1yt3ps
http://depositfiles.com/files/jvyudaz00
http://depositfiles.com/files/mr7iqbt1g

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της πλήρους δημοσιοποίησης ονομάτων και φωτογραφιών του ιερέα από τις αρμόδιες Ιταλικές αρχές, κάτι που όπως είναι εμφανές είναι κοινός τόπος σχεδόν στο σύνολο των ανεπτυγμένων χωρών τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.ΠΑ.  Το ζήτημα της δημοσιοποίησης στοιχείων, συνήθως σκοντάφτει στην Ελλάδα, όχι τόσο στις αρμόδιες διωκτικές αρχές ή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά στις εισαγγελικές αρχές και την Αρχή προστασίας Δεδομένων!

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί η κοινοποίηση στοιχείων παιδόφιλων σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας, γεγονός που υποδυκνείει οτι οι αρχές είναι στην απολύτως σωστή κατεύθυνση αναφορικά με την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Τα ερωτήματα όμως που κατ’εξακολούθηση έχει θέσει το SecNews παραμένουν:

  • Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει το παράδειγμά ξένων χωρών να ακολουθήσουν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και η συντεταγμένη πολιτεία με απώτερο στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου;
  • Δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες γονείς και η κάθε οικογένεια να γνωρίζει το κίνδυνο που πιθανόν να παραμονεύει κοντά στην οικία τους ή στο σχολείο των παιδιών τους?
  • Δεν οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει και να κοινοποίησει πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα ή συμπεριφορές που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για ανήλικα παιδιά?
  • Πως είναι δυνατόν οι κάθε λογής εγκληματίες-παιδόφιλοι που στιγματίζουν με ευκολία αθώες παιδικές ψυχές, να μπορούν εκμεταλλευόμενοι νομικές διατάξεις,  να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και την χρήση νόμων περί προσωπικών δεδομένων?

Ας ελπίσουμε ότι την απάντηση θα την λάβουμε από τις ενέργειες των αρμόδιων  δικαστικών λειτουργών, που έχουν στα χέρια τους τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων με αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση.


View article…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: