Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΗΣ Ε.Ο.Δ.Α.Φ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

1

28 Σεπτεμβρίου , 2013 από Hountas


 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Δ.Α.Φ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για το καταγγελλόμενο σκάνδαλο των 30 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ που ενώ προορίζονταν για την εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, στην ουσία εξυπηρέτησαν τη δημιουργία εκλογικής πελατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Η ΕΟΔΑΦ (Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος) είναι κοινωνικός φορέας με κύριο αντικείμενο την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος. Είναι ο μεγαλύτερης αποδοχής φορέας αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας στη χώρα, με βάση την αποδοχή και ενεργοποίηση που αποδεικνύουν τα δύο μεγαλύτερα σε συμμετοχή ψηφίσματα που έχει απευθύνει προς την Πολιτεία, αλλά και την υιοθέτηση των νομοθετικών του προτάσεων από τους πιο έγκυρους φορείς.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ, Γιάννης Σταυρόπουλος (Χολαργιώτης που συμμετέχει σε δραστηριότητες του δικτύου μας) κλήθηκε στη Βουλή για την υποβολή νομοθετικών προτάσεων για τον νέο επικείμενο νόμο ειδικής αγωγής, ως συντάκτης της νομοθετικής πρότασης του 2008 που υιοθετήθηκε από πλήθος έγκυρων φορέων, όπως τα κόμματα της Βουλής (κυβερνόν και αντιπολιτευόμενα), ο «Συνήγορος του παιδιού», κλπ…

Στην τοποθέτησή του, ως αναγκαίο όρο της εκπαιδευτικής αναβάθμισης, έθεσε την παύση των σκανδάλων υποκλοπής των κονδυλίων ανάπηρων παιδιών, προς όφελος ψηφοθηρικών σκοπών. Κατήγγειλε ότι με τα 30 περίπου εκατομμύρια(!!!) επί υπουργίας Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου, έγινε ένα σεμινάριο … 6 … ωρών!!!! για να αποκτήσουν πτυχία «ειδικών», άνθρωποι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, σε έναν τομέα που θεωρείται υψίστης εκπαιδευτικής ειδίκευσης, ο οποίος απαιτεί από 6 έως 9 χρόνια σπουδών. Με τις … 6 αυτές ώρες(!!!), οι προσληφθέντες ωθήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά ως πειραματόζωα με τραγικές επιπτώσεις πάνω τους όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ. Και το αίσχος αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία, συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

-Η κα Χριστοφιλοπούλου που απουσίαζε από τη συνεδρίαση (στην οποία όφειλε να παρευρίσκεται), αφού προφανώς ειδοποιήθηκε για τις καταγγελίες, μόνο τότε εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής, όπου απλώς προκάλεσε επεισόδιο εναντίον του προέδρου της ΕΟΔΑΦ, διακόπτοντας την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, και αφού παρέθεσε μερικά «επιχειρήματα» που ο εκπρόσωπος της ΕΟΔΑΦ χαρακτήρισε «αστειότητες» αποχώρησε επιδεικτικά, δηλώνοντας «αγανακτισμένη» και ότι επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματα του κόμματός της. Παρά την σαφή απειλή, (αλλά και την προσπάθεια της προέδρου κας Παπακώστα (εκ της ΝΔ) να απαλύνει τις εντυπώσεις και να καλύψει τις δικαιολογίες της κας Χριστοφιλοπούλου), ο εκπρόσωπος της ΕΟΔΑΦ επέμεινε στην καταγγελία του, την οποία επανέλαβε κατηγορηματικά άλλες δύο φορές στη δευτερολογία του. Η άποψη του κ. Σταυρόπουλου για το επεισόδιο, ήταν ότι εξυπηρέτησε την επικέντρωση στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, για να καλυφθούν οι πολύ πιο σοβαρές καταγγελίες που εξέθεσε στη Βουλή.

(Για τα δύο επιχειρήματα της κας Χριστοφιλοπούλου που ο κ. Σταυρόπουλος χαρακτήρισε σαθρά, παραθέτουμε πιο κάτω το σχετικό απόσπασμα της διαδικτυακής ανακοίνωσής του.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα αναλυτική συνέντευξη που αποκαλύπτει σοβαρές πτυχές του προβλήματος των παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς όφελος της διαφθοράς.

Η συνέντευξη θα αναρτηθεί μαζί με το βίντεο, όταν θα είναι τεχνικά έτοιμη.

Το παρόν βίντεο αναρτάται προσωρινά μόνο του, για τις ανάγκες της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου στον οποίο ανήκει και ο πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ, προκειμένου τα μέλη να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη: Αφ’ ενός για το αν οι απόψεις τους μεταφέρθηκαν αντικειμενικά στη Βουλή – και αφ’ ετέρου για τις τοποθετήσεις της συγκυβέρνησης και των κομμάτων της Βουλής στα αιτήματά τους, ώστε να συντάξουν το πρόγραμμα δράσης τους για την προσεχή περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

——————————————————————————————————————————————–

Η απάντηση στα δύο «επιχειρήματα» Χριστοφιλοπούλου (απόσπασμα από την ανακοίνωση):

… «ο ισχυρισμός είναι τόσο ανυπόστατος – έως αστείος, που η διάψευσή του είναι περιττή για όσους ενδιαφέρονται και άρα ξέρουν. Πάντως για το τυπικό της ιστορίας να διευκρινίσω:

1)Για το επιχείρημα της κας Χριστοφιλοπούλου ότι πριν από την κυβέρνηση Πασοκ και τη δική της υπουργεία «η Παράλληλη Στήριξη (Π.Σ.)δεν … είχε ξεκινήσει καθόλου»(!!!) και «ξεκίνησε με… δική τους προσπάθεια»(!!!): Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πρώην υφυπουργός σοβαρολογούσε. Και νομίζω, ότι υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ότι το Πασοκ και η κα Χριστοφιλοπούλου ως υπουργός παιδείας, ανακάλυψαν τη φωτιά – και η ανακάλυψη της φωτιάς, προφανώς «δεν είχε ξεκινήσει πριν από αυτήν – ξεκίνησε με δική τους προσπάθεια»!!!…

Και μάλιστα, τώρα επί συγκυβέρνησης, αν της αναθέσουν και πάλι το υπ. Παιδείας, θα ανακαλύψει και τον τροχό – γιατί η ανακάλυψη του τροχού, προφανώς, ακόμα «δεν έχει ξεκινήσει καθόλου – θα «ξεκινήσει με δική τους προσπάθεια»!!!…

Αν επρόκειτο για ανέκδοτο, νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη απάντηση.

Αν όμως η πρώην υφυπουργός θεωρεί ότι μιλούσε σοβαρά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η Παράλληλη Στήριξη υπάρχει ως θεσμός από το 2.000. Μέχρι το 2004, οι Παράλληλες Στηρίξεις στην Ελλάδα ήταν μόλις… 4!!! Δηλ. είδος πολυτελείας για ημέτερους «κολλητούς». Από το 2005, άρχισε η διεκδίκησή της από γονείς με αναφορές και δικαστικές κινήσεις Ο γράφων ήταν ο πρώτος που τη διεκδίκησε με δικαστικές κινήσεις βάσει του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Έτσι, το 2007 οι Παράλληλες Στηρίξεις έγιναν περίπου 320, ενώ το 2009 είχαν γίνει περί τις 700-750 (δεν μας είχαν δώσει τον ακριβή αριθμό). Το επίπεδο τους ήταν σχετικά βελτιωμένο αν και πολύ μακριά από το επιθυμητό.

Από το 2010 και μετά όμως, που αναλαμβάνουν οι κ.κ. Διαμαντοπούλου & Χριστοφιλοπούλου, η Παράλληλη Στήριξη υποβαθμίζεται δραματικά: Οι ειδικοί παιδαγωγοί που είχαν αποκομίσει μερικές βασικές γνώσεις και εμπειρία στον Αυτισμό, απομακρύνονται ομαδικά με απόφαση του υπουργείου και στη θέση τους τοποθετούνται αδαείς με τις γνωστές δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά. Για πρώτη φορά γονείς προσπαθούν να διώξουν τους αδαείς και επικίνδυνους συνοδούς, αν και είχαν κάνει αγώνα για να τους χορηγηθεί η Παράλληλη Στήριξη.

Παράλληλα, με τις εγκυκλίους Αλεβίζου (που υπογράφουν οι κ.κ. Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου), η Παράλληλη Στήριξη επιμερίζεται και ακρωτηριάζεται.

Επομένως, ο πρώτος ισχυρισμός της κας Χριστοφιλοπούλου είναι εντελώς ψευδής και στερείται κάθε σοβαρότητας. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Δεν έχει υπάρξει πιο εχθρικός υπουργός απέναντι στον Αυτισμό από το ζεύγος Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου, με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία. Κανείς δεν έχει νομοθετήσει περισσότερους αποκλεισμούς και διακρίσεις εναντίον των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος. Παρ’ όλα αυτά, το θράσος περισσεύει….

2)Για το δεύτερο επιχείρημα της κας Χριστοφιλοπούλου ότι «Η Παράλληλη Στήριξη πηγαίνει με τον πίνακα των αναπληρωτών και δεν μπορεί να παραβιαστεί αυτός ο πίνακας καθόλου».

Το επιχείρημα είναι εξ ίσου αστείο με το προηγούμενο: – Πρώτα απ’ όλα, ως προς το τυπικό της υπόθεσης, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Ο πίνακας αυτός, είναι εντελώς παράνομος και η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Το ΥΠΕΠΘ, έπρεπε να συντάξει εντελώς άλλον πίνακα, αληθινών ειδικών – και μόνο για εκπαίδευση των ήδη διορισμένων, δηλ. των μόνιμων – αυτό είναι και ρήτρα της ΕΕ – απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται τα χρήματα αυτά για διορισμούς. Αντί για πίνακα αδιόριστων αναπληρωτών, υποχρεούται να κάνει πίνακα μονίμων διορισμένων – και κυρίως, αυτοί να έχουν σπουδές και σχέση με το αντικείμενο. Θα έπρεπε δηλ. να διορίσει ειδικούς παιδαγωγούς, Σχολικούς ψυχολόγους / ψυχολόγους κλπ, και αυτούς να εκπαιδεύσει (με πραγματική και όχι «μαϊμού» εκπαίδευση).

Αυτό όμως, είναι το ασήμαντο της υπόθεσης. Το σημαντικό είναι ότι:

Δουλειά του κράτους είναι να νομοθετεί, και να νομοθετεί σωστά. Το κράτος κάνει τον νόμο και αυτό μπορεί να τον αλλάξει όποτε θέλει.

Πόσο μάλλον που για τις επιμορφώσεις,ψηφίστηκε ούτως ή άλλως νέος συγκεκριμένος νόμος, οπότε χρειαζόταν μία απλή διάταξη στο νόμο αυτό.

-Όταν λοιπόν έκαναν ολόκληρο νέο νόμο για τις επιμορφώσεις, είναι αδιανόητο το ότι παρέκαμψαν την αυτονόητη πρότασή μας για τη δημιουργία και ανάλογου ξεχωριστού πίνακα με αληθινούς ειδικούς, και χρησιμοποίησαν αδαείς και ψηφοθηρικά εξαρτώμενους. (Οι 8.162 γονείς και ειδικοί που υπογράφουν το σχετικό ψήφισμα, χρησιμοποιούν τον όρο «ειδικοί κομπογιαννίτες»)!!!.

-Τι δουλειά έχει ο πίνακας των απλών δασκάλων με το διορισμό ειδικών Παράλληλης Στήριξης και μάλιστα των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος;;; (τομέας που απαιτεί την υψηλότερη εκπαιδευτική ειδίκευση όλων) -Τι δουλειά έχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο στις θέσεις αυτές, ώστε να χρησιμοποιούν τα παιδιά ως πειραματόζωα;;;

Φαντάζεστε, αν προσλαμβάνονταν Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία (πράγμα που επιβάλλεται – όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη χώρα) και στη θέση τους έπαιρναν και πάλι απλούς δασκάλους από τον πίνακα αναπληρωτών ;;;;

Και φαντάζεστε, ένα καρδιοχειρουργικό κέντρο, να χρησιμοποιεί τον πίνακα της γενικής ιατρικής και να προσλαμβάνει οδοντίατρους ως χειρούργους σε εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, αφήνοντας έξω καρδιολόγους, επειδή έχει αδιόριστους οδοντίατρους;;; ή το αντίστροφο;;;

Και αν υπήρχε πίνακας αδιόριστων κομμωτριών (ειδικότητες ΕΠΑΣ και τα ΙΕΚ), θα τις διόριζαν και αυτές ως ειδικευμένες σχολικές ψυχολόγους και παιδαγωγούς;;;

Δεν θα ήταν εγκληματικό;; Αυτό ακριβώς έγινε κατ’ αναλογίαν με αυτές τις επονομαζόμενες «επιμορφώσεις της διαφθοράς» εις βάρος των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος…

Ποιος ωφελήθηκε;;; Όχι τα ανάπηρα παιδιά που κακοποιήθηκαν βέβαια όπως απέδειξε η βροχή καταγγελιών που ακολούθησε. Ο μόνος που ωφελήθηκε, (πέραν μερικών παράπλευρων «κολλητών»), ήταν η δημιουργία εκλογικής πελατείας των πολιτικών (ΣΣ: υπουργών, υφυπουργών κλπ) που υπέγραψαν αυτό το αίσχος εις βάρος ανάπηρων παιδιών, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα…

Είναι λοιπόν αστείο και αδιανόητο να κρύβονται πίσω από μία άσχετη λίστα αδαών που οι ίδιοι κανόνισαν και υιοθέτησαν, για να εγκληματούν εναντίον ανάπηρων παιδιών χάριν ψηφοθηρικών ωφελημάτων.

Πίνακες, ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν, είμαστε οι πρώτοι που το απαιτούμε, αλλά πίνακες αληθινών ειδικών Παράλληλης Στήριξης – και όχι πίνακες επικίνδυνων αδαών ψηφοθηρευόμενων και πίνακες χρησιμοποίησης ανάπηρων παιδιών ως πειραματόζωα…

——————————————————————————————-

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

—————————————————————————————–

One thought on “Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΗΣ Ε.Ο.Δ.Α.Φ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: