Προσκυνώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση…

Σχολιάστε

31 Οκτώβριος , 2013 από Hountas


Μια εικόνα , χίλιες λέξεις.
προσκυνημενοι δημαρχοι60 προσκυνημένοι προύχοντες  στον μοντέρνο  Οθωμανισμό, τον  Ναζισμό,(διαλέξτε  μια εποχή – το αποτέλεσμα το ίδιο είναι) κουνούν την ουρίτσα τους  ευτυχισμένοι,  την ώρα  που τους στοιβάζουν όλους σε ένα προχειροφτιαγμένο σκηνικό στο πισω πάρκινγκ του χώρου που «συνεδριάζουν». Μια δύο σημαίες για να  μην φαίνεται και ο «ορχος» των  οχημάτων υποστήριξης
Κοιτάχτε τους  όλους , αφέντες και δούλους, πως  χαμογελούν  ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους  και το κατόρθωμά τους.
Είναι βλέπεις προσωπικό επίτευγμα το «εφάπαξ» που θα πάρουν ως  αποζημίωση  της  σκληρής , ομολογουμένως δουλειάς τους. Εξάλου τόσο προσκυνητό κάμπτει την μέση και  κυρτώνει παράξενα την σπονδυλική στήλη.
Ολοι τους ,αυτοί, μου φέρνουν στο νού σκηνές από  την έρημο με τους Γύπες και τα όρνεα καθώς  μαζεύονται  γύρω  από το ετοιμοθάνατο ζώο περιμένοντας  υπομονετικά να αφήσει και την τελευταία του πνοή. Πιθανά γιατί είναι αρκετά αδύναμα  ή αρκετά  δειλά να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε επίθεση  ακόμη και αυτού του ετοιμοθάνατου ζώου. Και  καθώς περιμένουν να ψοφήσει , εκτελούν  και τις  αρχαιρεσίες τους  για  να  δουν  ποιός θα είναι ο  «Α» και ποιός ο «Ω», όταν ξεκινήσει το μέγα γεύμα.
Όλοι τους ευχαριστημένοι , λοπόν, από το κομμάτι που τους αναλογεί.
«Μαζί μπορούμε» λοιπόν. Και βέβαια μπορούν! Ειναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει ένας διεφθαρμένος για λίγο παραπάνω χρήμα.
Όλοι τους  , αυτοί, οι Δήμαρχοι , οι «εκλεγμένοι  από τον λαό» , την τοπική κοινωνία τους  , πήγαν εκεί και  «κοινώνησαν» από το δισκοπότηρο της Σκλαβιάς, και της  Υποταγής, και τώρα θα έρθουν πίσω (έχουνε έρθει ίσως), φέρνοντας την Κατάρα, το Χτικιό, μαζί τους. Θα ξεκινήσουν να  πρεσβεύουν τους «μεγάλους σκοπούς» την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» την «αδελφοποίηση των δήμων» ( η καλύτερα των δήμιων), την μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα. Πολλές έννοιες για να δικαιολογήσει κάποιος πως τα τσέπωσε γαι να  ρίξει στα βράχια  τους δήμους της χώρας….
Κι εμείς , όλο χαρά θα χειροροτούμε  μεθυσμένοι στην φιέστα των  «λευκών νυχτών» με τα χρήματα που απλόχερα δίνει το ΕΣΠΑ βάζοντας κι άλλη ηρωίνη στην φλέβα! Βάλε κι άλλο Νότη , Και Λαυρέντη, και Νταλάρα. «Παραπονεμένα λόγια..»

-Τι δεν καταλαβαίνω;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: