ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Νο3: “Τορπιλογία” απασχόλησης εργαζομένων “και άλλες διάταξεις” (Φανταστικός τίτλος)

Σχολιάστε

4 Νοέμβριος , 2013 από Hountas


Μέσα από το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, όπως ισχύει σήμερα :

«…. 1. Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.

2. Με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται εντός διαστήματος τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, ορίζονται οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 λαμβανομένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων….»

Άρα μέσα στην  Τορπιλογία της διάταξης για την αμοιβή και  την αναπληρωματική*  ανάπαυση των  εργαζομένων των εμπορικών καταστημάτων  (που τόσο πολύ  νοιάζονται για την υγεία και την ξεκούρασή τους  τα όρνεα και οι υπάλληλοι  της Ευρωχούντας) περνάει  το πιο κύριο ζήτημα της «διάταξης»(=διαταγής;). Μηπως  δίνεται  άμμεσα το δικαίωμα στη συμμορία των Αντιπεριφεριαρχών/υπαλλήλων  της Ευρωχούντας  να επιβάλλ0υν την Κυριακή και …για πάντα, μ ένα ωραίαο  νομικόιτστικο τερτίπι;

Τι δεν καταλαβαίνω;

Κομμάτια του άρθρου μέσω του ΤaxHeaven :  Η τροπολογία για την απασχόληση των εργαζομένων τις Κυριακές στα εμπορικά καταστήματα.

* Αναπληρωματικός είναι κάποιος  όταν  αντικαθιστά κάποιον άλλο. Αρα με αυτό το σκεπτικό θα αντικατασταθεί  μία μέρα δουλείας (δεν είναι λαθάκι) με μία μέρα ανάπαυσης.

Και ρωτώ: Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα  (η ακόμη και 14 συνεχόμενες μέσα στις γιορτές – εδώ είμαστε και θα το δούμε) δεν θα πρέπει να συπμληρώνει ξεκούραση αντί να αναπληρώνει; Να πέρνει δηλαδή ένα έξτρα ρεπό επιπλέον μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να ξεπρηστούν τα πόδια του/της  άτυχου/ης πωλητή/τριας μην πάθει και καμιά θρόμβωση από την παρατεταμένη ορθοστασία; Ειμαι μάλλον πολύ επιεικής με τους σκλάβους , ε;

(… Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός , στις εφράσεις μου ….)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: