ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του Παύλου Κιρκασίδη

1

28 Νοέμβριος , 2013 από Hountas


Σημ: Το βρήκα Εδώ

«Κανονικά» θάπρεπε να χαίρομαι κάθε φορά που διαβάζω στους τίτλους «Στο σφυρί για χρέη οι βίλες των επωνύμων». Αφού έτσι, όχι μόνο δείχνει να αποκαθίσταται η τάξη του αριστερού μου οράματος, (τι είπες τώρα…) αλλά και να ικανοποιείται κάθε αίσθημα ζήλιας που μπορεί να τρυπώνει κάτω από την ιδεολογική μου κάπα.

Παρ’ όλα αυτά, με έκπληξη παρατηρώ πως, όχι μόνο δε χαίρομαι καθόλου αλλά απεναντίας ανησυχώ. Και όχι διότι τάχα δεν γνωρίζω πως, όλες αυτές οι περιουσίες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, έγιναν με κλεψιές, πολύ συχνά μάλιστα και με βαρύτατα κακουργήματα, μα επειδή μου φαίνεται αδιανόητο, ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που δομήθηκε ακριβώς πάνω στη διαφθορά, την απάτη και το έγκλημα «αποφασίζει ξαφνικά» να αποκηρύξει τον ίδιο τον γενετικό του κώδικα. (…)

Την όποια λοιπόν πρώτη «ικανοποίησή» μου από μια είδηση κατάσχεσης πχ. μιας «βίλας εκατοντάδων εκατομμυρίων, διαδέχεται αμέσως το ερώτημα:

«Και ποιος θα την αγοράσει στον πλειστηριασμό που (θεωρητικά) θα γίνει;» Ποιος είναι αλήθεια σήμερα εκείνος ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε μια τέτοια αγορά, ώστε και το κράτος να πάρει τα χρήματά του; Nάναι ένας «από μας», αποκλείεται και για λόγους περισσότερο από ευνόητους… Νάναι ένας από «τους άλλους», Έλληνας, επίσης σχεδόν αποκλείεται, καθώς μόνο καλύτερες οικονομικές επιλογές υπάρχουν σήμερα για κάποιον που διαθέτει μεγάλα κεφάλαια, από το να αγοράσει «μια βίλα στη Μύκονο»…

Μοιραία, η σκέψη μου οδηγείται σε ξένους αγοραστές, οι οποίοι ενδεχομένως εξακολουθούν να θεωρούν μια τέτοια κίνηση ως συμφέρουσα… Αλλά δεν υπάρχουν και κάποια τέτοια στοιχεία που να εμφανίζουν στρατιές από μεμονωμένους εύπορους που να μη βλέπουν την ώρα να αποκτήσουν ένα υπερπολυτελές κεραμίδι στη χώρα μας.

Απομένει να σκεφτώ πως, όλη αυτή η ιστορία δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από ένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο, εξ ίσου οργανωμένων συμφερόντων, που έχουν σκοπό να αγοράσουν μια Ελλάδα στο 10% της αξίας της, για να την πουλήσουν και πάλι στους φυσικούς της ιδιοκτήτες όταν έρθει το πλήρωμα του επιχειρηματικού χρόνου.

Οι γνώσεις μου γύρω από την πολιτική και την οικονομία δεν είναι τέτοιες ώστε να μου επιτρέπουν να προχωρήσω και σε αποδεικτικές διαδικασίες, ωστόσο, ίσως να μη με ενδιαφέρει εν προκειμένω κάτι τέτοιο, αφού μια εις άτοπον απαγωγή δείχνει αρκετή, αν όχι για να καταλήξω τελικά περί τίνος πρόκειται, τουλάχιστον να είμαι σίγουρος για το περί τίνος… δεν πρόκειται.

Και σίγουρα δεν πρόκειται για μια διαδικασία που έχει να κάνει, ούτε με κάποια διάθεση του συστήματος να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες μέσω της «επιστροφής των κλεμμένων», ούτε, πολύ περισσότερο, για κάποια απόφασή του να βοηθήσει στη γέννηση το σοσιαλιστικού νεογνού από την καπιταλιστική μήτρα, όπως τουλάχιστον την περιέγραψε ο Μαρξ.

Για ένα ακόμη έγκλημα μου κάνει τελικά όλο τούτο, άλλωστε, το να περιμένεις από την «ελεύθερη αγορά» κάτι διαφορετικό θα ήταν πλήρως ανιστόρητο.

Αρνούμενος λοιπόν να κάνω φίλο μου έναν κροκόδειλο μόνο και μόνο επειδή έφαγε τον -ταξικό εν προκειμένω- εχθρό μου, όσο κι αν αυτό ηχεί ως παραδοξολόγημα, στέκομαι στο πλευρό αυτών των (κλεπτών) επιχειρηματιών των οποίων η περιουσία κατάσχεται, για τον πολύ απλό λόγο πως, αυτοί που καμώνονται πως θέλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, είναι απείρως χειρότεροι από εκείνους που διώκουν.

Πρώτη μου προτεραιότητα ως πολίτης τούτη τη στιγμή παραμένει η απελευθέρωση της Ελλάδας από όσους την έχουν υπό κατοχή και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων -λόγω και έργω- κατέλυσαν το Σύνταγμά της και την παρέδωσαν στον εχθρό που αυτή τη φορά προτίμησε να μη φορά κάποια στολή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να είναι μη αναγνωρίσιμος.

Κι όταν αυτό συμβεί, τότε θα έχουμε όλο τον χρόνο για να λογαριαστούμε και με τους ντόπιους αλήτες που κατάκλεψαν τα δημόσια ταμεία και να αποκαταστήσουμε και την κοινωνική δικαιοσύνη, ή έστω για πρώτη φορά να προσπαθήσουμε να την εγκαθιδρύσουμε.

Όλα αυτά όμως, εμείς. Εμείς και μεταξύ μας.

One thought on “ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του Παύλου Κιρκασίδη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: