29 Αγωνιστές από #Skouries στο βωμό της “ανάπτυξης”

Σχολιάστε

23 Ιουνίου , 2014 από Hountas


by soshalkidiki

Είκοσι εννέα συναγωνιστές καλούνται την επόμενη εβδομάδα να απολογηθούν για την υπόθεση του “Λάκκου Καρατζά”.

Στις 12 Μαΐου 2013, Ημέρα της Μητέρας, τη στιγμή που 50 γυναίκες κακοποιούνταν από πάνοπλους άντρες της ΕΛ.ΑΣ στις Σκουριές, εκατοντάδες κάτοικοι διαμαρτύρονταν στον Λάκκο Καρατζά για τις παράνομες εργασίες – καταστροφές της Ελληνικός Χρυσός. Αν και η ΕΛ.ΑΣ, για πολλοστή φορά αντιμετώπισε τους κατοίκους με αλόγιστη χρήση χημικών και βίας, οι κάτοικοι παρέμειναν στο σημείο. Τον Αύγουστο του 2013, οι διωκτικές αρχές, με αφορμή την εν λόγω διαμαρτυρία, σχημάτισαν δικογραφία για 29 ανθρώπους κατηγορώντας τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για άλλα πολλά κακουργήματα, με “αποδεικτικά” στοιχεία συνομιλίες τους με δικηγόρους και δημοσιογράφους και “συνθηματικές” παραγγελίες πίτσας.

Οι 29, όπως και οι υπόλοιποι εκατοντάδες διωκόμενοι, διώκονται μόνο επειδή αντιτίθενται στην καταστροφή του τόπου τους. Είναι ένα μέρος του κόστους που πληρώνεται στο βωμό των “επενδύσεων”. “Με κάθε κόστος” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, εννοώντας θυσιάζοντας το περιβάλλον, τις ζωές μας, την αξιοπρέπειά μας, τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τη δημοκρατία. Εμείς αυτό το κόστος δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε.

Οι 29 της υπόθεσης Καρατζά και οι 350 διωκόμενοι συναγωνιστές, είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που διαδηλώνουμε, δεν υποχωρούμε, δεν εκφοβιζόμαστε, δε δωροδοκούμαστε. Εμείς που παραμένουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Είμαστε αυτοί που τελικά θα νικήσουν.

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: