A.ZΕΡΒΟΣ : ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Σχολιάστε

12 Σεπτεμβρίου , 2014 από Hountas


E-mail Εκτύπωση PDF

alt

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ! 

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!

   O πρόεδρος της επιχείρησης Α.Ζερβός,  πριν ‘’αλέκτωρ λαλήσει τρείς’’ και πριν στεγνώσει το μελάνι των νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ , ανήγγειλε νέες αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια. Ως διάτρητο άλλοθι για αυτές τις αυξήσεις  χρησιμοποίησε την απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και των δικαιωμάτων ρύπων τα οποία υποτίθεται η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αγοράσει εξολοκλήρου για διάστημα έως το 2020 ,με κόστος 800 εκάτ. ευρώ. 

Αυτό μεταφράζεται ,πάντα κατά τους ισχυρισμούς του κ. Ζερβού ,σε 12 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το οποίο η ΔΕΗ μπορεί να απορροφήσει σε ένα βαθμό αλλά είναι δεδομένο πως το υπόλοιπο κόστος θα μετακυλιστεί στα νοικοκυριά και τους καταναλωτές.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτό αλλά προχώρησε σε μια σειρά αναλύσεις σχετικά με την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το ‘’άνοιγμα’’ αγοράς του λιγνίτη προς τους Ιδιώτες ,φέροντας στην επιφάνεια θέματα για τα οποία η ΙΣΚΡΑ ,από τους καλοκαιρινούς μήνες είχε προειδοποιήσει τους αναγνώστες της ,με συνεχή ρεπορτάζ, αναλύσεις και άρθρα υπογραμμίζοντας τους κινδύνους αυτών των εγχειρημάτων και το ξεπούλημα κατ’ ουσία σημαντικών λειτουργιών της ΔΕΗ ,που μόνο σκοπό έχουν την διευκόλυνση της εισόδου Ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας .

Η κυβέρνηση και διοικητής της ΔΕΗ, με αυτούς τους προσανατολισμούς υποβαθμίζει τη ΔΕ και τη μετατρέπει σε μία εμπορική εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα ,απεμπολώντας κάθε έννοια κοινωφελούς προσφοράς και πολιτικής ,την στιγμή μάλιστα που ήδη τα τιμολόγια και μετά την πρόσφατη αύξηση είναι δυσβάσταχτα για τα λαϊκά νοικοκυριά ,σε σημείο, να παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις ως προς την έγκαιρη εξόφληση τους ,φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές που μετά τις πολλαπλές μειώσεις ων εισοδημάτων ,τις συνεχώς αυξανόμενες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης ,βλέπουν πλέον με τρόμο τις εξελίξεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ να μοιάζουν με λαιμητόμο του μηνιαίου προϋπολογισμού τους, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και πως οι δηλώσεις του κ. Ζερβού είναι σαφές πως είναι η αναγγελία ενός νέου και προφανώς δυσβάσταχτου γι’ αυτούς ‘’χαρατσιού’’ σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπό τον ‘’ απειλητικό ‘’ μάλιστα ορίζοντα ακόμη και πώλησης παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών.

Σήμερα ,περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης και διαφύλαξης της λαϊκής περιουσίας ,ενός κινήματος που θα αγωνίζεται για μια ενιαία, 100% δημόσια και κάθετοποιημένη ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού για φθηνό ρεύμα  ,αντίθετο σε όσους θέλουν μια ΔΕΗ διεσπασμένη και διελυμένη, έρμαιο στα ιδωτικά αρπακτικά συμφέροντα.

Από το ΙΣΚΡΑ – A.ZΕΡΒΟΣ : ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: