Νεα που δεν ακούγονται ….

Σχολιάστε

15 Νοέμβριος , 2014 από Hountas


Μεγάλες αντιδράσεις από το νέο βιβλίο του Στ. Λυγερού «Κυπριακό: Μία αιρετική λύση»Σχόλιο: Εδώ και 3 ημέρες έχουμε λάβει πολλές επιστολές και μηνύματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για τις θέσεις που αναπτύσσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Σταύρος Λυγερός, στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Κυπριακό, μία αιρετική λύση». Με κάθε επιφύλαξη και μέχρι να μελετήσουμε τις θέσεις όπως αυτές αναπτύσσονται στο βιβλίο και να τοποθετηθούμε αναλόγως, παραθέτουμε το παρακάτω μήνυμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι ξεκάθαρη για το πρόβλημα της Κύπρου, που συμπυκνώνεται στη φράση:

»Ένας λαός, ένα Κράτος, μία, ενιαία 
και αδιαίρετη εθνική επικράτεια»

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ καταδικάζει κάθε συζήτηση περί Διχοτομικής «Λύσης»

Με πολύ θλίψη, λένε οι Κερυνιώτες, ακούστηκαν οι προτάσεις για «διχοτόμηση της Κύπρου» και είναι υποχρεωμένοι να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ!

Πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό αγώνα του Κυπριακού Λαού αποτελούν οι προτάσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού δια του βιβλίου του «Κυπριακό: η αιρετική λύση». Η πρόταση (και ιδιαίτερα από εκεί που προέρχεται) για διχοτόμηση της Κύπρου και την δημιουργία δύο Κρατών και ένταξη τους ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά η οποία φθάνει μέχρι το κόκκαλο.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και καταγγέλλουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και απαντούμε ότι ο…
Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που εισηγείται ο Σταύρος Λυγερός.

Διαβάστε περισσότερα »

Η μεγάλη απάτη Σαμαρά με την ΑΟΖPosted: 13 Nov 2014 02:36 PM PST


ΑΟΖ για εσωτερική κατανάλωση

Της Κύρας Αδάμ

Με ένα πολύ προσεκτικό Κοινό Ανακοινωθέν, Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη σύσφιγξη της συνεργασίας τους στον τομέα των υδρογονανθράκων, καλώντας όλες τις χώρες της περιοχής να συμπράξουν σε αυτήν, στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας.

Το Κοινό Ανακοινωθέν αναφέρει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ότι οι τρεις χώρες αποφάσισαν «…να προχωρήσουν το ταχύτερο τις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμα…».

Διαβάστε περισσότερα »

Έργα και ημέρες του Ανδρέα Λοβέρδου που μετρημένες είναιPosted: 13 Nov 2014 02:31 PM PST

Του Πέτρου Αργυρίου

Η μεταπολίτευση δεν εξελίσσεται πλέον ως απλή εκτροπή αλλά ως ψυχοπαθολογία.

Η αφόρητη πίεση της διαρκούς στρέβλωσης της πραγματικότητας προκειμένου να κρατηθεί η εξουσία στα χέρια αυτών που την καταχράστηκαν βουλιμικά, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

Μπορεί να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η φυσιολογία του εγκεφάλου του υπουργού παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου έχει διαταραχτεί από τις πιέσεις που ασκεί το κρισιακό περιβάλλον όπως συμβαίνει άλλωστε στα ανθρώπινα πλάσματα υπό συνθήκες διαρκούς στρες.

Ο άνθρωπος των πολλών υπουργείων είχε δείξει από νωρίς δείγματα γραφής πολιτικά αποκλίνουσας.

Διαβάστε περισσότερα »

Στην αποικία δεν υπάρχουν πιά νέα..Posted: 13 Nov 2014 02:24 PM PST

Του Κώστα Μαντατοφόρου

Οι ειδήσεις παράγονται πιά στα κέντρα που παίρνουν και τις αποφάσεις. Έξω από δώ.

Εδώ, στην αποικία των δωσιλόγων πολιτικών, νέα δεν υπάρχουν.

Ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια.

Τα ίδια ψέματα από τα ίδια στόματα. Τα ίδια ψέματα από άλλα στόματα.

Η ίδια καταπάτηση του Συντάγματος. Η ίδια αλλοίωση του πολιτεύματος.

Οι ίδιες αποφάσεις ξανά και ξανά. Ξανα-κυνήγημα των πολιτών. Ξανα-εκφοβισμός και ξανα-τρομοκράτηση και ξανα-εκβιασμός.

Απολύσεις, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων, χαρατσιών, εισφορών.

Τί να σχολιάσει κανείς που δεν έχει σχολιαστεί;

Διαβάστε περισσότερα »

Σκάσε και πλήρωνεPosted: 13 Nov 2014 02:18 PM PST

Του Δημήτρη Μηλάκα

Ακούσαμε πολλά τις προηγούμενες μέρες και θα ακούσουμε τις επόμενες περισσότερα για το «τέλος του μνημονίου», για την επιτυχία της κυβέρνησης να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, για το τέλος της Εποπτείας και της Επιτήρησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ψεύτες υπερβαίνουν τους εαυτούς τους έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη γκεμπελίστικη λογική ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται…

Ωστόσο, παρά τους ψεύτες και τα ψέματα υπάρχει η πραγματικότητα, η οποία είναι απλούστατη:

  • Οι δανειστές επιμένουν να μας δανείζουν.
  • Τα νέα δάνεια για την εξυπηρέτηση των παλαιών σημαίνουν νέες δεσμεύσεις και μνημόνια.
  • Οι νέες δεσμεύσεις σημαίνουν παράταση της εποπτείας και της επιτήρησης.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο «καταλληλότερος» Υπουργός ΠαιδείαςPosted: 13 Nov 2014 02:10 PM PST

Του Δήμου Χλωπτσιούδη

Μερικές φορές η πολιτική επικαιρότητα έρχεται να εκπλήξει τους πολίτες σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ένας Υπουργός που δηλώνει ακαδημαϊκός συνταγματικού δικαίου παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος διέσυρε και εξευτέλιζε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ανίατων γυναικών, έρχεται σήμερα να μιλήσει για εθελοντισμό…

Ίσως τελικά δεν πρέπει να κάνει εντύπωση η κατάντια. Ο ίδιος Υπουργός μόλις ανέλαβε θέλησε να λειτουργήσει ως… Γκεσούλης. Και αν ο Γκεσούλης έφερε την μεταρρύθμιση του αυτονόητου και τα σχολεία λειτούργησαν εκείνη τη χρονιά στην ώρα τους και σχεδόν πλήρη, ο νέος ΥΠΑΙΘ, απλά έμεινε με τις βόλτες στα κανάλια.

Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί θίχτηκε από την αλήθεια ο Κωνσταντίνος Πλεύρης;Posted: 13 Nov 2014 02:05 PM PST

Του Δημήτρη Καζάκη

Στις 6 Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μου επιτέθηκε προσωπικά από το κανάλι Kontra, όπου αγοράζει χρόνο ως τηλεβιβλιοπώλης. Το πρόβλημά του είναι ότι τον είπα προδότη και δοσίλογο, ενώ αυτός σήμερα φορά την προβιά του «πατριώτη» και του «μαχητή του ελληνισμού». Όταν σεσημασμένοι φασίστες, προδότες και πράκτορες οργίζονται εναντίον σου σημαίνει ότι κάτι καλό κάνεις για τον λαό και την πατρίδα σου. Πόσο μάλλον όταν ενοχλήθηκε ο μαιτρ του φασισμού και της εθνοπροδοσίας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Αυτό που είπα και ενοχλήθηκε τόσο πολύ ο Πλεύρης είναι ένα αδιαφιλονίκητο γεγονός. Αν δεν υπήρχε η μετατροπή της εσχάτης προδοσίας σε «στιγμιαίο» αδίκημα το 1975, από την κυβέρνηση Καραμανλή και τον Άρειο Πάγο, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης θα είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε ισόβια για τον ρόλο του επί χούντας.

Διαβάστε περισσότερα »

Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό!Posted: 13 Nov 2014 02:02 PM PST

Του Alexandros Raskolnick

Ο λόγος, περί των εγγράφων που διέρρευσαν και που σύμφωνα με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος γιατί δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή. Πάντως, αυτή η είδηση, κατά το μέρος που εμπλέκει αυτές τις εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος, προφανώς, δεν κρίθηκε αρκούντως σημαντική για να «παίξει» στα δικά μας μέσα μαζικού εμπαιγμού, αυτό δα έλειπε!

Προκύπτουν, λοιπόν, μυστικές συμφωνίες μεταξύ του Δουκάτου του Λουξεμβούργου και μιας από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, ελεγκτικές εταιρείες, που βοήθησε πολυεθνικούς κολοσσούς να εξασφαλίσουν ευνοϊκές φορολογικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο φορολογικός παράδεισος του Λουξεμβούργου πίσω από την μνημονιακή κόλαση της ΕΚΤPosted: 13 Nov 2014 01:57 PM PST

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Μια μικρή γεύση και γα τα όσα θα γίνουν στην Ελλάδα όταν τυπικά κλείσει το κεφάλαιο των Μνημονίων πήραμε από την Ιρλανδία με αφορμή την αποκάλυψη της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Irish Times (εδώ το σχετικό δημοσίευμα) σχετικά με την αφόρητη πίεση που άσκησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Δουβλίνο για να υπαχθεί η χώρα σε μνημόνιο. Διαφορετικά, δεν θα ενέκριναν ούτε ευρώ στις τράπεζες και θα διέκοπταν την χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας, ELA. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι απαντώντας η Φρανκφούρτη στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της, για τον εκβιασμό που άσκησε στον τότε πρωθυπουργό Μπράιαν Κόουεν, επιβεβαίωσε όλα όσα της καταλογίζονται.

Διαβάστε περισσότερα »

Το του Λουξεμβούργου τρόπαιοPosted: 13 Nov 2014 01:52 PM PST

Του Θανάση Καρτερού

Λουξεμβούργο. Το όνομά του, αν πιστέψουμε το Google, προέρχεται από το κελτικό lucilem burg, που σημαίνει μικρό κάστρο. Μικρό; Τις τελευταίες μέρες αποδείχτηκε όχι απλώς μεγάλο, αλλά πελώριο, τεράστιο, θηριώδες. Κάστρο των κάστρων που προστατεύει τα διωκόμενα κέρδη, δίνει άσυλο σε διωκόμενα μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομίας, κλείνει ευεργετικά πίσω από τα τείχη του τις διωκόμενες ψυχές του διεθνούς καπιταλισμού.

Τι έγινε είναι γνωστό. Αυτό που δεν έκαναν οι τόσο αυστηρές ευρωπαϊκές αρχές, το έκανε μια ομάδα μεγάλων διεθνών ΜΜΕ και ογδόντα δημοσιογράφων. Αποκάλυψαν με ένα ωκεανό στοιχείων ότι ένας από τους μεγαλύτερους επί γης φορολογικούς παραδείσους, αν όχι ο μεγαλύτερος, είναι αυτή η μικρή χώρα της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα »

Τρομοκρατούν τον κοσμάκη!Posted: 13 Nov 2014 01:42 PM PST

Tου Γιώργου Δελαστίκ

Πολύ καλά κάνει η πανάθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με τις …τσιρίδες της και τα ξεφωνητά της για την… κρουαζιέρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους, της κορβέταςΜπουγιουκούντα (Buyukada δηλαδή Μεγαλόνησος) στα στενά του ακρωτηρίου Καφηρέα της Νότιας Εύβοιας (του Κάβο ντ΄ Όρο που λέμε στη λαϊκή ονομασία του) και μεταξύ Τζιάς και Κύθνου, ελάχιστα μίλια από την Αττική. Είναι όμως η μνημονιακή κυβέρνηση ειλικρινής στιςαντιδράσεις της ή μήπως προσπαθεί με το θόρυβο που κάνει να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν απειλείται πόλεμος με τηνΤουρκία, μήπως και κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία;

Σίγουρα, μόνο ειλικρινής δεν είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος! Δεν αναφερόμαστε γενικά στην αχρεία πολιτική στάση τους. Μιλάμε συγκεκριμένα για τις προκλήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού όχι γενικά στο Αιγαίο αλλά συγκεκριμένα στο Κάβο ντ΄ Όρο.

Διαβάστε περισσότερα »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: