«Κόκκινα» δάνεια: Όλοι οι όροι για την προστασία της α’ κατοικίας – Σε ανεξάρτητο φορέα 100.000 κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Σχολιάστε

27 Φεβρουαρίου , 2015 από Hountas


Για να έχει κάποιος προστασία από τους πλειστηριασμούς, τα όρια θα ανέρχονται στις 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και 50.000 καταθέσεις – Η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 300.000 και το σύνολο της περιουσίας τα 500.000 ευρώ

Κανονικά, τουλάχιστον προς το παρόν, και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, θα προχωρήσει η εξαγγελθείσα από τη Νάντια Βαλαβάνη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανεξάρτητο φορέα θα μεταφερθούν 100.000 κόκκινα στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης .

Τα δάνεια αυτά θα αγοραστούν στο 50% του υπόλοιπου κεφαλαίου που έχει απομείνει προς εξόφληση από τους δανειολήπτες προς τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Το υπόλοιπο του κεφαλαίου έως το σημείο που κουρεύτηκε το δάνειο θα το λαμβάνουν οι τράπεζες σταδιακά, αφού με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τους δανειολήπτες θα μπορέσουν να πρασινίσουν και πάλι 7 στα 10 δάνεια .

 

«Κόκκινα» δάνεια: Όλοι οι όροι για την προστασία της α’ κατοικίας – Σε ανεξάρτητο φορέα 100.000 κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: